E-Ticaret Web Sitesi Maliyeti Nedir? E-Ticaret Web Sitesi Maliyeti Kaç Para?

E-Ticaret web sitesi kurumaya karar verdiğinizde bunu gerçekleştirmeniz için az da olsa bir sermayeniz olmalıdır. Daha sonra işinizin artması ile büyüte bilirsiniz.

Şirket Kuruluş Maliyeti

İnternet üzerinden satış yapabilmeniz için öncelikle bir şirket kurmalısınız. Çünkü sattığınız ürünü sevk edebilmeniz için kargo firmasına vereceğiniz irsaliyesi olmalıdır. Ayrıca sattığınız ürünle ilgili fatura kesmelisiniz. Kuracağınız şirket, şahıs şirketi veya tüzel şirket (Ltd.Şti veya A.Ş.) olabilir. Şahıs şirketi kurmak çok daha uygun ücrettedir. Kuracağınız şirket ve satacağınız ürünlerle ilgili kanunları, tebliğleri, yasal zorunlulukları ve muafiyetleri bilmeniz gerekir. Şirket kuruluş maliyetlerini serbest muhasebeci mali müşavirden öğrenmelisiniz.

E-Ticaret Web Sitesi Maliyeti

Web siteniz için alan adı tescil, web sitesi yayınlama (barındırma), mail hizmeti, SSL (web site güvenlik) maliyeti vardır. Ayrıca bu maliyetler yer yıl yenilenir. Ürün çeşidine bağlı olarak kullanılan web alanı, ziyaretçi sayısı bağlı olarak kullanılan bant genişliğini maliyeti arttırıcı etkenlerdir. SSL sertifikasında ise risk karşılama değeri ve sabit IP hizmeti maliyet etkilidir. Ek olarak e-ticaret web sitesi maliyetini hesaplama için alan adı tescil, barındırma, mail hizmeti, SSL Sertifikası fiyatlarını sitemizden öğrenebilirsiniz.

E-Ticaret Nedir? İnternet Üzerinden Ürün Nasıl Satılır?

GÜVEN veren bir E-TİCARET sitesi,
HEDEF kitle belirleme,
STRATEJİ oluşturma,
araştırma ve plan için VAKİT ayrıma

E-Ticaret Web Tasarım Maliyeti

E-Ticaret web site tasarımlarında ürünlerin özellikleri ve nitelikleri maliyeti etkileyecek. Yayınlayacağınız ürün adedi, ürün detayları vb. web sitesindeki sayfa sayısı maliyeti arttırır. Ayrıca ürünlerin güncellenmesi, tasarım hataların düzeltilmesi, web sitesi güvenlik açıklarının tespiti ve web sunucu güvenlik desteği maliyetleri var.

E-Ticaret Tahsilat ve Sanal Pos Maliyeti

Tahsilat işlemlerinde kullanılan sanal pos uygulama alt yapısını sağlayan firma tahsilat üzerinden % (yüzde) ile komisyon alır. Buradaki komisyon oranları tahsilat işlem hacimlerine göre değişir. Ayrıca bazı sanal pos firmaları yıllık ücretleri vb. ücretlerde bulunmaktadır. Bazı firmaları ise sanal pos ücreti almamaktadır. Fakat tahsilat tutarlarını belirli bir süre sonra hesabınıza gönderirler.

E-Ticaret Pazarları Maliyetleri

Alışveriş platformlarında mağaza açarsanız, platform firmasına, ürününüze, işlem miktarınıza bağlı olarak komisyon ödersiniz. Ayrıca o platformun kullandığı kargo firmaları ile gönderim yapmanız isteniyor. Ayrıca ürünlerinizin daha fazla gösterilmesi için reklam ücreti istiyorlar.

E-Ticaret Kargo Maliyetleri

Ürününüzün büyüklüğü, ağırlığı gönderilecek mesafeye göre kargo ücretleri değişkenlik gösterir. Ayrıca iade ürünlerle ilgili kargo maliyetleriniz olacaktır. Kargo ücretleri işlem miktarınıza göre değişkenlik göstermektedir.

E-Ticaret Stok Maliyetleri

Sitenizde çok satılan ürünler için daha fazla stok bulundurmanız gereklidir. Ürün çeşitliği açısında da satmayan ürünler içinde ayrıca stok bulundurmanız gerekebilir.

E-Ticaret Müşteri Desteği Maliyeti

İnternet üzerinden satış yapacağınız ürünlerle ilgili olarak satış öncesi ve satış sonrası müşteri desteği vermeniz gerekecektir. Bu destek için personel, telefon vb. hizmetler maliyetinizi artırır.

E-Ticaret İade Maliyeti

İnternet üzerinden sattığınız ürünleri 14 gün içinde müşteriniz iade edebilir. İade edilen ürünlerle ilgili bir maliyetiniz de olacaktır.

Sonuçta e-ticaret web sitesi maliyetleri yıllık 100 Usd başlamaktadır.

Firmamız E-Ticaret Web Tasarım, E-Ticaret Web Site Destek, E-Ticaret Google Reklamları konularında size yardımcı olabilir.

Paylaş

Kingston Yetkili Satıcı
Sandisk Yetkili Satıcı
Samsung Yetkili Satıcı
WesternDigital Yetkili Satıcı